Blogroll

De juiste App voor je zorg (bron VOR)

Kom op tegen Kanker lijst zorgapps op Er zijn duizenden en duizenden apps voor smartphones die beweren jouw gezondheid te verbeteren. Veel van die apps zijn gratis of niet duur, toegankelijk en leuk. Maar welke apps kunnen echt nuttig en relevant zijn? Daarvoor kan je vanaf nu terecht bij Kom op tegen Kanker. Zorgondersteunende apps … Lees verder De juiste App voor je zorg (bron VOR)

Ouderen en digitale media (bron VOR)

Digimeter 2019: tendensen voor ouderen De Digimeter is de jaarlijkse monitor van imec die onderzoek doet in Vlaanderen naar media en ICT: wat hebben we, wat doen we ermee en hoe voelen we ons daarbij? Voor de groep 65-plussers lijken de resultaten overwegend positief te zijn. De Vlaamse Ouderenraad zoomt hier dieper op in. Populariteit … Lees verder Ouderen en digitale media (bron VOR)

Wilsverklaring Euthanasie (bron VOR)

Wilsverklaring euthanasie binnenkort levenslang geldig De Kamercommissie Gezondheid zette deze week het licht op groen voor het wetsvoorstel om de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig te maken. Binnenkort staat het voorstel op de agenda van de plenaire Kamer en kan het in voege gaan. Iedereen, ziek of gezond, kan schriftelijk vastleggen dat hij euthanasie wil … Lees verder Wilsverklaring Euthanasie (bron VOR)

IGO controles te streng ?(VOR)

Middenveldorganisaties stellen strengere IGO-controles bij ouderen aan de kaak Deze week verschenen er in enkele kranten berichten rond de controles van de Federale Pensioendienst op de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO). De IGO is een uitkering die wordt toegekend aan mensen boven de 65 jaar wiens inkomen te laag is. Vanuit verschillende middenveldorganisaties werd een brief … Lees verder IGO controles te streng ?(VOR)

Openbaar vervoer (bron VOR)

Dit verandert er voor oudere gebruikers van het openbaar vervoer Vanaf 1 februari 2020 gaan bepaalde tarieven van de NMBS en De Lijn opnieuw omhoog. Ook wordt bij De Lijn de reservatieplicht voor rolstoelgebruikers afgeschaft. En ouderen kunnen alle weekends van de zomervakantie gebruik maken van het seniorenbiljet. Veranderingen van tarieven NMBS Seniorenbiljet vanaf 65 … Lees verder Openbaar vervoer (bron VOR)

Minder mobiele mensen blijven in de kou en de vakbonden hoor je niet !!

Geen toegankelijke treinen de komende 30 jaar Toegankelijke treinen, waar ook rolstoelgebruikers en mensen die moeilijker te been zijn, zelfstandig op en af kunnen, zullen de komende 30 jaren geen realiteit zijn in België. Eind vorig jaar gaf de raad van bestuur van de NMBS haar principiële toestemming om in de lente van dit jaar … Lees verder Minder mobiele mensen blijven in de kou en de vakbonden hoor je niet !!

Goed voorstel van de Vlaamse Ouderenraad.

Kostprijs woonzorgcentrum stijgt naar gemiddeld 59,05 euro per dag Wie in een woonzorgcentrum verblijft, betaalde daar vorig jaar gemiddeld 59,05 euro per dag voor, omgerekend bijna 1.800 euro per maand. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat is opnieuw een stijging van 2,54% ten opzichte van 2018, toen er ook al … Lees verder Goed voorstel van de Vlaamse Ouderenraad.

Omgaan met roddelen:Dienstencentrum

infonamiddag: HOE OMGAAN MET RODDELEN? dinsdag 4 februari 2020 om 13.30 uur Iedereen roddelt. Dat ligt in de natuur van de mens. Roddelen … het gaat ten koste van het welbevinden van de ander en een aangename sfeer maar het heeft ook positieve kanten. Wat maakt dat je je mening niet rechtstreeks kan/durft geven? Waarom … Lees verder Omgaan met roddelen:Dienstencentrum