Blogroll

Schat het risico van je activiteiten i.v.m. Covid19 zelf in . (bron Vlaamse Ouderenraad)

Noot van de Redactie : In het Volledige Charter(zie link hieronder ) is een evaluatie-tabel waar je het risico van je activiteit kan inschatten.   Charter schept duidelijkheid over activiteiten van ouderen Samen met de Vlaamse Ouderenraad lanceert minister Beke het charter Hoe veilig de draad opnemen als oudere in onze samenleving. In het charter lees … Lees verder Schat het risico van je activiteiten i.v.m. Covid19 zelf in . (bron Vlaamse Ouderenraad)

Coro.na virus :maatregelen

Geachte Senioren Beste vrienden, Het gemeentebestuur, bij monde van de Burgemeester Verwimp , heeft meegedeeld dat alle bijeenkomsten voor senioren vanaf nu tot en met 13 april (tweede paasdag) niet meer mogen doorgaan. Senioren zijn de meest risicovolle groep, waar dat virus het meeste slachtoffers kan maken, als er veelvuldig contact is met andere mensen … Lees verder Coro.na virus :maatregelen

Info over de euthanasiewetgeving

De Seniorenraad van Tessenderlo in ,samenwerking met het Dienstencentrum , organiseert een infonamiddag met als onderwerp: De mogelijkheden en beperkingen van de huidige euthanasiewetgeving.  Het verschil tussen een actueel verzoek euthanasie en een wilsverklaring euthanasie. Een toelichting over een voltooid leven. Wat is er (on)mogelijk bij dementie?   Spreker van dienst is Patrick Van Krunkelsven. … Lees verder Info over de euthanasiewetgeving

Speciale rookmelders voor doven en slechthorenden (bron VOR)

Speciale rookmelders voor doven en slechthorenden Erkende doven en slechthorenden kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor speciale rookmelders met felle lichtflitsen en trilplaten, maar dat die tegemoetkoming bestaat is nog te weinig bekend. Sinds 1 januari moeten alle woningen in Vlaanderen verplicht een rookmelder hebben. Maar voor doven en slechthorenden is zo'n klassieke rookmelder weinig … Lees verder Speciale rookmelders voor doven en slechthorenden (bron VOR)

Zit je goed op een “bank”?(bron VR)

Bij welke banken betaal je het minst? Een overzicht. Lees meer Afgelopen weken lazen we verschillende berichten over prijsstijgingen bij banken. Ook de Vlaamse Ouderenraad ontving verontruste signalen van ouderen en ouderenverenigingen. Daarom gingen we op onderzoek: jagen banken hun tarieven echt de hoogte in voor rekeninguittreksels op papier, papieren overschrijvingen of geldopname bij een … Lees verder Zit je goed op een “bank”?(bron VR)

De juiste App voor je zorg (bron VOR)

Kom op tegen Kanker lijst zorgapps op Er zijn duizenden en duizenden apps voor smartphones die beweren jouw gezondheid te verbeteren. Veel van die apps zijn gratis of niet duur, toegankelijk en leuk. Maar welke apps kunnen echt nuttig en relevant zijn? Daarvoor kan je vanaf nu terecht bij Kom op tegen Kanker. Zorgondersteunende apps … Lees verder De juiste App voor je zorg (bron VOR)

Ouderen en digitale media (bron VOR)

Digimeter 2019: tendensen voor ouderen De Digimeter is de jaarlijkse monitor van imec die onderzoek doet in Vlaanderen naar media en ICT: wat hebben we, wat doen we ermee en hoe voelen we ons daarbij? Voor de groep 65-plussers lijken de resultaten overwegend positief te zijn. De Vlaamse Ouderenraad zoomt hier dieper op in. Populariteit … Lees verder Ouderen en digitale media (bron VOR)

Wilsverklaring Euthanasie (bron VOR)

Wilsverklaring euthanasie binnenkort levenslang geldig De Kamercommissie Gezondheid zette deze week het licht op groen voor het wetsvoorstel om de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig te maken. Binnenkort staat het voorstel op de agenda van de plenaire Kamer en kan het in voege gaan. Iedereen, ziek of gezond, kan schriftelijk vastleggen dat hij euthanasie wil … Lees verder Wilsverklaring Euthanasie (bron VOR)

IGO controles te streng ?(VOR)

Middenveldorganisaties stellen strengere IGO-controles bij ouderen aan de kaak Deze week verschenen er in enkele kranten berichten rond de controles van de Federale Pensioendienst op de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO). De IGO is een uitkering die wordt toegekend aan mensen boven de 65 jaar wiens inkomen te laag is. Vanuit verschillende middenveldorganisaties werd een brief … Lees verder IGO controles te streng ?(VOR)